Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Boss ME-50 ile ilgili soru, öneri veya çözümleriniz

Collapse
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

İnceleme Boss ME-50 ile ilgili soru, öneri veya çözümleriniz

arakdaslar boss me-50 processor hakkindaki yorumlarinizi alabilirmiyim mumkunse ve kullanan varsa eksileri ve artilari nedir bu aletin bilgilendirirsenis sevinirim...
    Son güncelleyen mygitar; 24-05-2009, 14:21.

daha bugün kullandım,güzel alet.illa processor alıcam ve makul bi fiyata iyi bir şey olsun istiosan me-50 ideal.üstünde distortion,compresor,delay,noisegate,wah ve pedal,chorus,reverb,EQ ve aklıma gelmeyen bikaç şeydaha war.**** hafızası war.kendin ton yazıp saklayabilirsin.Aletin kendi tonları da var önceden hazır yazılmış.Yalnız wah pedal kullanmaya kalktığında her pro.da olduğu gibi ton biraz bozuluyor.aklıma şimdilik bunlar geldi.2. el bulabilirsen ucuza da alabilirsin...

Yorum

ben boss me-30 kullanıyorum. Cok iyi.
      Ondan daha iyi oldugu, bir gercek me-50 lerin. zaten me-30 lar artik piyasada yok sanirm.
      Ya aslinda stüdyoda cok iyi sound veriodu ama gecenlerde konsere ciktik ama ayni ses ayari cok boostlu kötü bir ses verdi. Apar topar bi tane pedal ayarlamak zorunda kaldim.
      Boss kullanipta thrash-heavy icin tavsiye ettiginiz preset ayarlari varsa özel mesajla fln bana ulastirirsaniz sevinirim

Yorum

slm bende de var...boss me50..ben şeyden şikayetçiğim...overdrive ayarlama....ya yeterli değil..**** ben yapamıyom...ama phaser...uhiv....rotary gibi tonları şahane.......ya overdirive da mesela rat tonunu açıyom...sesin uzaması içii ne yapmam gerek???arkadaşlar....

Yorum

arkadaslar ben de almayı dusunuyorum ama bır kısı soyle bır gorus ortaya koydu..boss lar analog pedallarda uzmandır..sadece pıyasada malım olsun dıye bu processorlerı uretıı dıye??bu konuda ne dusunuyorsunuz???mantıklı mı sızce??alırsak verdıgımız paranın hakkını verır mı????

Yorum

boss gibi bir markanın sadece piyasada malı olsun diye bir ürün üretmesi bana mantıklı gelmiyor ki boss pedallar proccessorlerde 1 numara olmasa bile gayet iyidirler.(hatta boss gt-8 bayağı tuttu).ama şöyle de bir şey var analog deyince insanların aklına ilk önce boss,proccessor deyince de digitech,line 6 falan gelir.Ben bizzat boss-me30 ve gt3 kullandım.hepside parasının hakkına gayet werdi.bassçımda da line 6 var onun ki de çok güzel.bir arkadaşımda da digitech gnx2 var o da çok memnun.böyle markaların ürünlerini alırsan genelde memnun kalırsın,paran boşa gitmiş olmaz.Ama gittiğin dükkan sana normalden fazla fiyata satarsa kazıklanmış olursun,genelde böyle aletleri piyasada yüksek fiyatlara satmaya çalışıyorlar...

Yorum

Merhaba. şimdi elimde boss'un blues driver-2 modeli var. gayet memnunum. çok tatlı tın veriyo. ben de me-50 almayı düşünüyorum. rock, anadolıu-rock, rock'n roll yapıyoruz grubumla. fakat kendim ayrıca blues'la ve biraz daha yumuşak müziklerle ilgilenmek istiyorum. hem grubumun hem kendi ihtiyaçlarımı karşıalyabilir mi bu alet? başka bir şey tavsiye der misiniz?

Geçenlerde boss'un digitasl reverb pedalını denedim. cidden şahaneydi. bir sürü reverb seçeneği var. cidden çok çeşitli. ee 175 $ olsun o kadar ama me-50'de o kadar çeşitli olamaz tabi de çok az çeşitte reverb seceneği var gibi geldi. ne dersiniz?

Yorum

tam anlayamadım ama bir reverb aletiyle bir proccessoru karşılaştırıyorsun galiba...bence bir reverb aletine 175 dolar vermek çok mantıklı ****.(yani şöle,elinde 7-8 tane pedal olur sonra farklı,hoşuna giden bir tane alırsın)çünkü reverb en güzel anfiden alınır.me50 çok güzel bir alet her yönüyle ihtiyaçlarını karşılayacağından eminim...

Yorum

bu aletler çok iyi ama me serisinde amfi ve kabin modelleme yok. o yüzden ileri düzeyde tercih edilmiyo.gerçekten çok iyi aletler ama eskidiler yani teknolojileri eski kaldı artık bütün proccesorlerde kabin modelleme bulunuyo ve lambalı proccesor üretimi transistörlüleri geçmeye başladı. durumunuzu biraz aşabiliyosanız para açısından lambalı kabin modellemeli bi proccesor almayı deneyin. olay analog proccesor lere doğru kaymadı başladı. komik oldu analog proccesor lafı ama bu gerçek olmaya başladı.
                  zoom un bu aleti çok iyi.

zoom G7.1ut lambalı bi proccesor. bilgisayarla direk bağlantı kurup bilgisayardan ton ayarınızı yapabiliyosunuz. kendi programı var. çok iyi bi alet. inceleyin bence.

Yorum

yeni konu açmak istemedim. buraya yazıyım. ben sansamp tri-ac aldım yeni. amfiyle beraber kullanıyorum. sonuç çok iyi. ama insan bi süre sonra chorus, delay, wah-wah falan da istiyo. bu me-50 o açıklarımı kapatırmı. sonuçta amfi modellemeye ihtiyacım yok. pedalları tek tek dizmekde çok masraflı ve zor iş. insan ton ayarlıcam diye kafayı yiyo. sivilceleniyo. siz ne dersiniz. me 50 ye boşa mı para veririm acaba

Yorum

hiç sanmıyorum eğer drive larını falan tri ac gibi analog bir aletten alıyorsan tonundan büyük ölçüde memnunsundur.zaten prosesör kullanan arkadaşların en büyük şikayeti drive lardır efektleri genelde başarılıdır bu aletlerin ki me50 bu konuda bayağı iddialı bildiğim kadarıyla.Kompakt pedal kullananlar da bilirler ki efektlerinin çoğu dijital dir.Artık analog modulation efekt veya delay,reverb kullanan pek kalmadı,çok profesyonel ve varlıklı kişiler dışında
                      bence me50 sana tam olarak ilaç olabilecek bir alet bu açıdan bakılırsa.hatta individual modda kullanıp kompakt set up rahatlığını da yakalayabilirsin bu alette iyi fikir.
                      yalnız wah konusunda biraz problem çıkabilir tabi,prosesörlerde wah lar pek iyi olmaz ton bakımından,ayrıca kullanımı da rahat olmaz ayrı bir patch gerektirebiliyor.wah konusunda sıkıntı çekebilirsin

Yorum

çok kaliteli ama o parayı çok haketmiyor boss un en kaliteli ve verdiğin parayı hakeden tek modeli gt-8

Yorum

eywallah warlock. gerçekten ilaç olacak gibi. aslında deli gibi istediğim şeyler delay, chorus, flanger, n.s. ve exp. pedal. tek tek almaya kalksam daha pahalı olacak. me-50 alsam diğerleri yanıma kar kalır.

şu individual mod ne işe yarar peki. bir de patch gerektirir ne demek. ayrı bi wah-wahtan mı bahsediyosun.

Yorum

individual mod bir yerde ptach in zıt anlamlısı denebilir düz bir mantıkla sanırım.processorlerde yazdığın tonları kaydetmek için bank ler bulunur.mesela yazarsın tonu,atıyorum sert bir distortion,biraz delay,biraz comp,nose gate falan,kaydedersin bunu a1 e,o bir patch tir mesela.aynen triac da olduğu gibi hafıza mod u yani.

Individual mod ise herhangi bir patch in içinde kaydettiğin efektleri ayrı ayrı kontrol edebilmeni sağlar.Me 50 ye şöyle bir bakınca footswitchlerin üstünde 1,2,3 ve od/dist, mod falan yazdığını görürsün.alet normal moddayken.1,2,3 senin önceden hafızaya almış olduğun patch ler arasında seçim yapar,individual modda ise üstünde yazan efekti açar/kapatır.mesela yukarıdaki a1 patcini individual kullanıyorsan 1 no lu switch e basınca distortion u açıp kapatabilirsin.ki bu da daha önce belirttiğim gibi tek pedal setup larındaki kullanım rahatlığını sağlar.

(not:yukarıda anlattıklarımı kendi processor um olan ax 1500 g yi baz alarak yazdım.me 50 modelini kullanma fırsatım olmadı,ufak tefek farklılıklar olabilir ama mantığı budur bu modların.çok bir şey değişeceğini sanmıyorum.Bu arada Me 50 pahalı gelirse ax 1500gyi de önerebilirim.ben memnunum)

Yorum

haa annadım. olayın ismini bilmiyomuşum. benim alet alırken pek deneme fırsatım olmuyo aslında. siparişle alıyorum. o yüzden bu sefer parasından ziyade kaliteli mbişey almam lazım. al sat al sat yoruldum. istanbula gelsem (ki günü birlik gelebilirim) me-50 ve benzerlerini aynı yerde bulup deneyebilirmiyim. öyle sağlam dükkanlar varmıki orda.

**** şu var. stüdyoda triac ve amfiyle kullanıcam. ama bara konsere giderken mixer ve triacla kullanınca uyuzluk yapmaz dimi. yapmaz sanıyorum ama net olsun.

Düzenleyen - mosquito on 18/10/2006 16:57:06

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                              Initializing Tabs & loading Content...
                              Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                              X